Gheorghiță: Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta în centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul programului de lucru, restul persoanelor se pot prezenta după ora 14.00

11 mai 2021, 10:09

Cei care ajung la centrele de vaccinare fără programare vor primi un bon de ordine care reprezintă numărul de locuri și de doze disponibile din ziua respectivă în respectivul centru, a adăugat Valeriu Gheorgiță.

Persoanele care se prezintă suplimentar vor fi alocate în zilele următoare, tot în baza unui bon de ordine.

Rămân prioritare persoanele care și-au rezervat un loc în platformă în centrul respectiv, a specificat Valeriu Gheorghiță.

Cel puțin 30% persoane care s-au vaccinat prin prezentare directă

Mesajul nostru este că avem cel puțin 30% persoane care s-au vaccinat prin prezentare directă în centre de vaccinare față de programările care reieșeau din platformă, a transmis președintele CNCAV.

Activitatea de vaccinare poate să înceapă în spitale

O prioritate pentru această perioada este demararea activității de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi, atât în cele private cât și în cele de stat. De principiu activitatea poate să înceapă în spitalele în care există deja un centru de vaccinare. Dozele vor fi preluate prin acele centre de vaccinare și vor fi alocate pacienților internați, eligibili (…) La nivelul fiecărui spital se va desemna un coordonator (…) Se pot efectua toate tipurile de vaccin, preferabil este însă vaccinul de la Johnson & Johnson, pentru că perioada de timp dintre cele două vaccinări de multe ori depășește durata internării, a explicat doctorul Valeriu Gheorghiță.

Rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%

Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă, a declarat marţi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, acoperirea vaccinală în judeţul Cluj este de 30,2%, iar în Municipiul Cluj-Napoca este de 40%.

„Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%. Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă. Pentru judeţul Sibiu avem o rată de acoperire vaccinală pentru populaţia rezidentă de 23,7%, pentru populaţia eligibilă mai mare de 16 ani – 28,9%; pentru Braşov – 23,65% rată de acoperire vaccinală a populaţiei rezidente. Dacă ne uităm la populaţia eligibilă peste 16 ani – 28,8%; şi Timiş – 23,41% rată de acoperire vaccinală pentru populaţia eligibilă, 27,8% şi Constanţa – 22,6% rată de acoperire vaccinală, pentru populaţia eligibilă – 27,38%”,
a afirmat Gheorghiţă.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite