Gheorghiță: Începând cu 1 aprilie, în platforma de programare vor fi afișate tipul vaccinului și o estimare a timpului de așteptare. Va crește capacitatea de vaccinare pe cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi

Platforma națională de programare pentru vaccinare va fi actualizată astfel încât, începând cu 1 aprilie, va apărea în dreptul programării tipul de vaccin utilizat în centrul respectiv, a anunțat Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID.

23 Martie 2021, 14:22 (actualizat 23 Martie 2021, 15:02) Știrile TVR |
De la 1 aprilie se va afișa tipul de ser pe platformă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să se treacă în lista de așteptare va ști,  de la început, ce fel de vaccin se distribuie în centru, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, va exista și o estimare a timpului de așteptare pentru fiecare programare. Valeriu Gheorghiță a menționat însă că timpul poate suferi modificări în funcție de capacitatea centrului.

Acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru și de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de așteptare. Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este înscrisă pe primele poziții, este posibil ca timpul  să fie mai lung, deorece sunt preluate cu prioritate persoanele vulnerabile, a explicat medicul.

O altă modificare va avea loc din 6 aprilie când va fi crescut numărul de persoane care se vaccinează per cabinet, de la 60 de persoane zilnic la 90 de persoane.

În data de 6 aprilie, urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet în cele 12 ore ale zilei de lucru de la 60 la 90 de persoane pe zi, așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Din 13 aprilie, vom deschide încă 125 de cabinete de vaccinare cu vaccinul de la Pfizer, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Vor avea prioritate județele unde sunt incidențele cele mai mari.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI