Gheorghiță: Doza 3 poate fi administrată tuturor persoanelor care au cel puțin șase luni de la schema inițială de vaccinare cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Valeriu Gheorghita coordonatorul campaniei de vaccinare
Valeriu Gheorghita coordonatorul campaniei de vaccinare
28 septembrie 2021, 14:34

Azi 28 septembrie a demarat etapa de administrare a dozei 3, doza de rapel tuturor persoanelor care au cel puțin șase luni de la schema inițială de vaccinare(…), persoane care au primit vaccinurile de la Pfizer BioNTech, Moderna sau AstraZeneca, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„Persoanele care au primit vaccinul de la compania Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel. În perioada următoare, datele ştiinţifice vor recomanda fie necesitatea dozei de rapel şi tipul vaccinului care ar fi benefic să fie utilizat în cazul acelor persoane”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Prezentarea la centrele de vaccinare se face fie direct cu cartea de identitate, fie prin programare in platforma Națională de Programare. Grație specialiștilor de la STS, în cursul serii precedente platforma a fost data producție, a fost optimizată, așa încât până azi, la ora 12, au fost programate 25.774, a spus Valeriu Gheorghiță.

Persoanele care au primit la prima schema vaccinul de la PfizerBioNTech au recomandarea să continue cu același tip de vaccin, însă se permite vaccinarea și cu vaccinul de la compania Moderna, la solicitarea persoanei respective. Cele care au primit la prima schemă vaccinul de la compania Moderna au recomandarea să continue cu același tip de vaccin, dar pot opta și pentru Pfizer. Persoanele care au făcut schema inițială de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca pot opta pentru oricare dintre cele două vaccinuri, cel de la compania Pfizer BioNTech și cel de la compania Moderna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite