Gheorghe Popescu a dat asigurări că stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi folosite la Euro 2020

18 februarie 2019, 13:52

Stadionul Dinamo arată ca o ruină. Pereții scorojiți de afară nu mai amintesc de gloria de odinioară. Arena a ieșit de pe lista celor care ar fi trebuit să găzduiască antrenamente la EURO 2020.

Lucrările la noul stadion Dinamo vor întârzia din cauza unui proces cu unul din foștii acționari ai clubului. Autoritățile vor să ridice un complex sportiv cu o capacitate de 18 mii de locuri. Acesta ar putea să fie gata, însă, abia la finalul Campionatului European.

La celelalte trei – Steaua, Giulești și Arcul de Triumf – lucrările de refacere încă nu au început.

Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului: „Ne-am apucat de lucru foarte târziu. Dorim ca aceste stadioane să fie gata și vor fi gata pentru Euro 2020, chiar dacă nu vor fi gata în totalitate, că vor fi în proporție de 90%, poate vom avea de pus încă trei prosoape, două ghivece și 3 cearceafuri”.

Pentru noul stadion Steaua, Primăria Sectorului 6 a emis autorizație de construire abia la începutul lunii, iar lucrările ar urma să înceapă în mai puțin de două săptămâni. În vară, vechile scaune au fost scoase, iar acum complexul ar trebui modernizat cu 64 de milioane de euro. Va fi amenajat inclusiv un restaurant. 29 de milioane de euro trebuie investiți și în arena din Giulești. Complexul va avea inclusiv locuri pentru persoane cu dizabilități. Deocamdată, însă, pe stadion nu e nicio schimbare.

MANUELA PĂTRĂȘCOIU, președintele CNI: „Stadionul Rapid Valentin Stănescu va avea o capacitate de 14 mii de locuri. În acest moment se lucrează la elaborarea proiectului tehnic”.

24 de milioane de euro costă noul Stadion Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de peste 8.200 de locuri și un centru pentru recuperarea sportivilor. Acum, însă, Ministerul Tineretului și Sportului încearcă să obțină autorizația de construire și celelalte avize. Cele trei stadioane vor fi folosite pentru antrenamente și trebuie să fie gata până anul viitor, când o comisie UEFA le va verifica. La Campionatul European de Fotbal România va găzdui patru meciuri.

Gheorghe Popescu a fost luni seara invitatul lui radu Tudor, la Tema Zilei:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren

Ucraina completează grupa României la EURO 2024, după ce a învins Islanda