Gheorghe Dincă a fost adus la Bucureşti. Va fi supus unei expertize psihiatrice şi, probabil, testului poligraf

2 septembrie 2019, 12:54

Gheorghe Dincă a fost adus la Bucureşti, în arestul central al Poliţiei, la prima oră a dimineţii. În zilele care urmează acesta va fi supus unei expertize psihiatrice. Procurorii vor să vadă dacă Dincă are sau nu discernământ. De asemenea, el va trebui să dea noi explicaţii pentru că nu a mai fost audiat încă din primele zile ale anchetei. Iar între timp, procurorii au mai strâns alte probe şi au mai audiat persoane, aşa că au noi întrebări pentru Gheorghe Dincă.

Acesta ar putea fi supus şi testului poligraf. Pentru această procedură e nevoie de acordul lui. La începutul anchetei, Gheorghe Dincă şi-a dat acordul pentru a fi supus testului poligraf, însă procurorii sunt nevoiţi să-l mai întrebe încă o dată acest lucru. Rămâne de văzut dacă va spune din nou da.

La sfârşitul săptămânii trecute, la casa groazei din Caracal, procurorii au încheiat cercetarea la faţa locului. Asta după ce vreme de câteva săptămâni au verificat centimetru cu centimetru curtea şI casa suspectului. Inclusiv pereţii au fost verificaţi cu un scanner special, iar acele gropi betonate recent au fost sparte. Probele găsite au fost trimise pentru a fi expertizate. Oricum, vorbim despre cea mai lungă cercetare la faţa locului făcută vreodată în România. 33 de zile, o armată de oameni formată din procurori, poliţişti şi criminalişti au scotocit după indicii.

Între timp, de la INML sunt aşteptate noi rezultate care să probeze dacă oasele găsite în liziera indicată de Gheorghe Dincă aparţin sau nu Luizei. Primele investigaţii nu au putut stabili un ADN deoarece oasele erau prea calcinate. Recent, anchetatorii au descoperit aproximativ 40 de pete de sânge în diferite locuri de pe proprietatea lui Dincă. Surse din anchetă spun că acestea nu ar aparţine nici Luizei, nici Alexandrei, dar indică tot profile genetice feminine.

Cumpănașu, după raportul final transmis DIICOT: Nu s-a schimbat nimic, cerem expertiză internațională

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat, luni, că raportul final al INML, transmis către DIICOT , nu schimbă cu nimic situația existentă, doar că, în baza lui, se poate cere expertiza internațională. „E vorba și de certitudinea unei familii”, spune Cumpănașu, conform Mediafax.

Alexandru Cumpănașu a declarat că raportul INML transmis, luni, către DIICOT și care arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%, nu schimbă cu nimic situația existentă.

„Nu e nicio noutate. Practic, INML nu face altceva decât să transmită acest raport final pe baza acelui raport intermediar de 99,99%. Dar într-adevăr acest raport final ne dă posibilitatea nouă, ca familie, să mergem către DIICOT, să cerem o ordonanță de la procurori să putem face o contraexpertiză. Am îndoieli mari. Gândiți-vă că în cronologia pe care Ministerul Sănătății a prezentat-o. Oamenii au făcut acest test ADN într-un timp record”, spune Cumpănașu.

Potrivit acestuia, dincolo de faptul că nu are încredere în rezultatul INML, familia Alexandrei Măceșanu trebuie să aibă certitudinea că Alexandra este vie sau moartă.

„Putem și noi, la limita legală, cred că acum se fac 30 de zile de când au spus că ne dau acest raport legal. (…) În baza raportului o să ne adresăm DIICOT-ului astfel încât să obținem o ordonanță a procurorului prin care să putem să cerem o expertiză internațională față de această expertiză a celor de la INML. Nu e vorba doar de neîncredere. E vorba și de certitudinea unei familii că până la urmă dacă plâng își plâng copilul lor și nu copilul altora”, a spus Cumpănașu.

DIICOT anunță că raportul final al INML, transmis luni procurorilor, arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin”, transmite DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este Alexandra Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Între timp, este așteptat și raportul privind oasele identificate în pădure, despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei. Inițial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite