Ghana a confirmat două cazuri cu febră de Marburg, o boală similară cu Ebola. Pacienții infectați au murit

Cazuri de febră de Marburg în Ghana
Cazuri de febră de Marburg în Ghana
18 iulie 2022, 17:16

Febra de Marburg a fost confirmată la începutul lunii, dar probele au fost trimise și în Senegal pentru verificări. Boala este foarte contagioasă si este similară cu Ebola. Simptomele includ diaree, febră, tuse și vomă.

Probe de sânge prelevate la 8 iulie de la două persoane în regiunea Ashanti (sud) au indicat prezenţa virusului Marburg. Eşantioanele au fost trimise la Institutul Pasteur din Dakar (IDP) pentru confirmare, a declarat, duminică, Serviciul de Sănătate din Ghana (GHS), potrivit agenția France Presse, citată de Agerpres.

„Teste suplimentare efectuate la IDP, în Senegal, au coroborat rezultatele. Este prima dată când Ghana confirmă (prezenţa) virusului Marburg”, a declarat directorul general al GHS, dr. Patrick Kuma-Aboagye, citat într-un comunicat emis duminică.

Sunt în carantină 98 de oameni, contacți ale persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii. Până în prezent, nu a mai fost confirmat vreun alt caz de infectare cu virusul.

Boala – cunoscută anterior sub denumirea de febra hemoragică a virusului Marburg – îşi trage numele de la oraşul german unde a fost identificată pentru prima dată, în 1967, într-un laborator al cărui personal a intrat în contact cu exemplare de maimuţă verde africană aduse din Uganda.

Acest virus din familia Filoviridae (filovirus), precum Ebola, cu care are în comun numeroase caracteristici, se transmite la om de la exemplare de liliac frugivor, vieţuitoare considerate gazde naturale ale virusului.

Se răspândeşte la specia umană prin contact direct cu fluidele corporale ale persoanelor infectate sau cu suprafeţe şi materiale contaminate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Din 1967 au fost inregistrate cateva zeci de focare,  în special în sudul și estul Africii. În 2005 au murit de febră de Marburg 329 de oameni în Angola.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă