Gesturile și mimica lui Donald Trump, analizate de experți: ușoară agresivitate și dorință de afirmare

Chiar dacă nu prea a ținut discursuri în prima lui călătorie în străinătate, Donald Trump a transmis mai mult decât voia, prin gesturi și mimică. Experții au analizat în detaliu orice mișcare a președintelui american. Și nu s-au rezumat la atât. Ci au observat cu atenție și reacțiile celor din preajmă.

27 Mai 2017, 18:31 (actualizat 27 Mai 2017, 21:30) |

Puse laolaltă, micile gesturi și încruntări relevă o ușoară agresivitate și dorință de afirmare, în funcție de audiență. Așa explică Lilian Glass, un psiholog care lucrează cu politicieni și actori de la Hollywood.

Sigur, au existat și interacțiuni prietenoase, în care părea că se relaxează în compania liderilor mondiali. Dar reacția pe care le-a indus-o, se vede în aceasta atitudine distantă a liderilor NATO, cu fețe împietrite în timp ce-i ascultau îndemnurile de a cheltui mai mult pentru apărare.

Gestul de a-și face loc în față, împingându-l pe premierul muntenegrean - și atitudinea din poza de familie - au făcut înconjurul lumii.

Întâlnirea cu omologul francez Emmanuel Macron a fost definitorie din acest punct de vedere. Și-au scuturat atât de tare mâinile, încât li se încleștaseră maxilarele.

Două zile la rând, în colimator a fost modul în care Melania, prima doamnă, a evitat să-și ia soțul de mână. Și tristețea care i s-a citit deseori pe față.

Unde s-a simțit Trump cu adevărat bine? Împreună cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Cei doi s-au îmbrățișat călduros de multe ori în timpul vizitei. Un contrast evident față de relația tensionată pe care liderul israelian a avut-o cu predecesorul lui Trump, Barack Obama.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 17°C 22°C
CLUJ 14°C 17°C
CONSTANTA 18°C 18°C
CRAIOVA 16°C 19°C
BRASOV 16°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI