„Gestuar”, la Galeria Romană din Capitală

26 octombrie 2021, 07:00

Născută la Timişoara, Nora Blaj locuieşte în Anglia. Are numeroase expoziții personale în România, Austria, Germania, Olanda şi Rusia şi participă la expoziții de grup în țară şi în străinătate. Lucrările sale se află în colecții private şi publice din Europa, America și Asia.

Nora Blaj nu se declară fidelă unui anume stil de a face pictură. Spune că se pictează pe ea şi că picturile sunt etape din drumul ei. Fiecare cu importanţa sa.

Fiecare tablou cu povestea sa plină de emoţie. Nora Blaj lucrează în tehnică mixtă şi îi place foarte mult să simtă, să îşi treacă degetele peste tablourile terminate.

În 2008 obţine premiul pentru cel mai bun artist al anului la Timişoara, iar în 2020 Nora Blaj este decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ordinul meritul cultural în grad de cavaler, categoria artele plastice.

Îi place foarte mult să aştearnă pe pânză, iar majoritatea lucrărilor sale conţin un scris caligrafic, foiţă de aur sau, cum îi place să spună unui prieten de al său, „roşu de Nora”.

În multe lucrări vorbeşte despre singurătate, tristeţi sau bucurii.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 27 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite