Germanii se plâng că nu pot să doarmă din cauza zgomotelor făcute de arici în sezonul de împerechere

Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi
Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi
12 august 2019, 11:20

Sezonul de împerechere al aricilor se întinde din aprilie până în septembrie. Poliția germană a primit mai multe telefoane cu reclamații legate de zgomotele care veneau din grădini pe timpul nopții. Plângerile semnalau fie faptul că vecinii se manifestă prea zgomotos în timpul sexului ori că un animal a fost rănit sau că e posibil să fie un hoț în grădină.

Echipajele trimise de serviciile de urgență au raportat în cele mai multe cazuri că sursa zgomotelor ar fi fost arici care se împerechează.

Problema a ajuns să aibă și propria etichetă pe internet #igelsex, care se traduce ”sexarici”. Au apărut chiar și filmări care dovedesc faptul că autorii pângerilor nu exagerau.

Într-un caz la o școală primară din Augsburg, în apropiere de Munchen, sunetele păreau să vină dintr-un spațiu de joacă închis pe timpul nopții și declanșându-se semnale luminoase de siguranță. Poliția a investigat terenul împreună cu paznicul local pentru a găsi doar o pereche de arici.

La Kamenz, lângă Dresda, pompierii au făcut uz de utilajele de descarcerare pentru a deschide un tomberon pentru haine donate în scopuri umanitare ca să găsească arici care se împerecheau și scoteau sunetele reclamate de localnici.

Poliția răspunde în mod frecvent unor plângeri în urma cărora se ajunge la acest gen de concluzii arată revista Der Spiegel.

Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi, sunetele scoase de aceștia incluzând gâfâit, șuierat, mârâituri și țipete.

Potrivit experților de la facultatea de medicină veterinară din Universitatea Ludwig Maximilian, din Munchen, citați de the Guardian, ”aricii mârâie zgomotos în timpul ritualului de împerechere care poate să dureze ore întregi”, masculii fiind cei mai zgomotoși. De altfel aricii pot produce sunete ascuțite și atunci când își îngrijesc puii cum se poate vedea aici.

Specialiștii în arici au făcut apel la serviciile de urgență să evite să deranjeze vietățile reclamate pentru a nu întrerupe procesul natural de împerechere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite