Germanii se plâng că nu pot să doarmă din cauza zgomotelor făcute de arici în sezonul de împerechere

Mai mulți germani s-au speriat de sunete pe care le aud noaptea în grădini iar poliția a anunțat că zgomotele sunt făcute de arici în sezonul de împerechere, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

12 August 2019, 11:20 (actualizat 12 August 2019, 11:27) |
Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi

Sezonul de împerechere al aricilor se întinde din aprilie până în septembrie. Poliția germană a primit mai multe telefoane cu reclamații legate de zgomotele care veneau din grădini pe timpul nopții. Plângerile semnalau fie faptul că vecinii se manifestă prea zgomotos în timpul sexului ori că un animal a fost rănit sau că e posibil să fie un hoț în grădină.

Echipajele trimise de serviciile de urgență au raportat în cele mai multe cazuri că sursa zgomotelor ar fi fost arici care se împerechează.

Problema a ajuns să aibă și propria etichetă pe internet #igelsex, care se traduce ”sexarici”. Au apărut chiar și filmări care dovedesc faptul că autorii pângerilor nu exagerau.

Într-un caz la o școală primară din Augsburg, în apropiere de Munchen, sunetele păreau să vină dintr-un spațiu de joacă închis pe timpul nopții și declanșându-se semnale luminoase de siguranță. Poliția a investigat terenul împreună cu paznicul local pentru a găsi doar o pereche de arici.

La Kamenz, lângă Dresda, pompierii au făcut uz de utilajele de descarcerare pentru a deschide un tomberon pentru haine donate în scopuri umanitare ca să găsească arici care se împerecheau și scoteau sunetele reclamate de localnici.

Poliția răspunde în mod frecvent unor plângeri în urma cărora se ajunge la acest gen de concluzii arată revista Der Spiegel.

Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi, sunetele scoase de aceștia incluzând gâfâit, șuierat, mârâituri și țipete.

Potrivit experților de la facultatea de medicină veterinară din Universitatea Ludwig Maximilian, din Munchen, citați de the Guardian, ”aricii mârâie zgomotos în timpul ritualului de împerechere care poate să dureze ore întregi”, masculii fiind cei mai zgomotoși. De altfel aricii pot produce sunete ascuțite și atunci când își îngrijesc puii cum se poate vedea aici.

Specialiștii în arici au făcut apel la serviciile de urgență să evite să deranjeze vietățile reclamate pentru a nu întrerupe procesul natural de împerechere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 15°C
IASI 17°C 11°C
CLUJ 14°C 11°C
CONSTANTA 19°C 13°C
CRAIOVA 18°C 14°C
BRASOV 15°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI