Germanii merg în Rusia să se vaccineze cu Sputnik V. Vaccinul nu este încă aprobat în UE

22 mai 2021, 16:42

Gerd Pinkernell și soția sa, Katja Harms, își încep de pe aeroportul Frankfurt călătoria la care visează de o vreme încoace. Luni de zile au căutat o asemenea ofertă. Iar acum, iată-i la check-in. Un zbor la Moscova dus-întors cu vaccinul Sputnik inclus.

În Germania, este puțin probabil să primești vaccinul în următoarea perioadă. Dar cu cât mai mulți oameni primesc serul, cu atât mai repede se obține imunitatea de turmă. Și, dacă există oferta de a te vaccina la Moscova, de ce nu?

Agenția de voiaj norvegiană care organizează călătoria așteaptă clienți din Germania. Mulți au comandat pachetul Corona: viză turistică, zbor, cazare la Moscova și vaccin – la prețul de aproape 2000 de euro.

La prima călătorie organizată de acest fel iau parte 50 de germani. Presa, inclusiv televiziunea de stat din Rusia, sunt prezente.

Kremlinul se folosește de acest efect. Frontul Popular, o organizație condusă de însuși președintele Putin, sprijină agenția de voiaj care oferă aceste călătorii.

Sputnik este emblematic pentru Rusia – însuși numele face trimitere la Războiul Rece și la succesul Uniunii Sovietice în explorarea universului.

Vaccinul rușilor a fost deja aprobat în 60 de țări, în ciuda întrebărilor privind eficiența lui.

De la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie anul trecut, Vladimir Putin face reclamă serului Sputnik, prezentând Rusia ca pe o mare putere în lumea științei.

Însă oamenii din Rusia nu sunt la fel de convinși ca șeful Kremlinului. Campania de imunizare nu prea are succes. Și așa, aproape toate restricțiile au fost anulate. Iar conform unui sondaj de opinie, aproape două treimi dintre rușii chestionați nu s-ar vaccina cu Sputnik.

Deocamdată, Sputnik nu a fost aprobat în Uniunea Europeană. Însă Pinkernell și soția sa se bucură că își pot permite luxul de a se vaccina. Din programul turiștilor proaspăt vaccinați nu lipsește și vizitarea orașului.

În Rusia, pandemia pare să fi fost deja uitată, chiar dacă unii experți se tem de un al treilea val corona. În țara natală, Katja se bucură de libertăți de care-n Germania nu mai are parte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite