Germania: Stare de urgență la Dresda, din cauza numărului incidentelor provocate de neonaziști

La Dresda, în estul Germaniei, a fost declarată stare de urgență din cauza creșterii dramatice a numărului incidentelor provocate de neonaziști. În ultimii patru ani s-au intensificat marșurile împotriva imigranților și chiar atacurile la adresa lor.

03 Noiembrie 2019, 19:57 |
Stare de urgență la Dresda

Au fost dezbateri intense în ultimele luni în Consiliul Municipal dar, în cele din urmă, s-a adoptat rezoluția care instituie stare de urgență. Municipalitatea a decis să ia măsuri concrete și dure împotriva extremiștilor de dreapta și a organizațiilor neonaziste, după ce, în ultimii doi ani, acțiunile acestora împotriva imigranților au crescut cu 45%.

Max Aschenbach, consilier municipal: "Politicienii au refuzat de ani de zile, deşi problema nu mai putea fi negată, să ia măsuri coercitive împotriva neonaziştilor şi spuneau 'I-am scos în afara legii şi nu stăm de vorba cu neonaziştii'."

Hans-Joachim Brauns, consilier municipal: "În mod clar avem un fenomen nedorit.  Aceste demonstraţii au un fundament de extremă-dreapta. Asta ne îngrijorează. Hotărârea adoptată de Consiliul municipal nu îmbunătăteşte lucrurile."

Dresda și întreg landul Saxonia sunt considerate fieful neonaziștilor germani. Problemele s-au intensificat după valul masiv de imigranți care a afectat în special Germania.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI