Germania se pregătește să aniverseze 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Germania se pregătește să aniverseze 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Nu a mai rămas nimic din edificiul care a separat până în noiembrie 1989 țara în două: o Germanie democratș si una comunistă. Demolarea zidului a început la scurt timp după ce simbolul divizării, Poarta Brandenburg, avea să se deschidă. O bucată din edificiu a ajuns și la București și a fost amplasată în Parcul Academiei.

07 Noiembrie 2019, 18:25 (actualizat 07 Noiembrie 2019, 20:02) |
30 de ani de la căderea Zidului Berlinului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Zidul Berlinului a divizat orașul din august 1961 pâna în noiembrie 1989, iar Poarta Brandenburg a fost mult timp simbolul divizării Germaniei. I se mai spunea și Zidul morții pentru că aici mii de oameni și-au găsit sfârșitul încercând să fugă în lumea liberă. Chiar și după revoluția pașnică a Germaniei Democrate care a dus în cele din urmă la ridicarea Cortinei de fier,  pe sub Poarta Brandenburg nu se putea trece. Revoluția din România a schimbat acest lucru.

O bucată din așa numitul Zid al rușinii a ajuns și la București. A fost amplasat în Parcul Academiei Române în prezența premierului român.

Din Zidul Berlinului a mai rămas în picioare o porțiune de 1,3 kilometri pe care de trei decenii, artiștii din toată lumea pictează. Construcția a dispărut din cele mai multe zone ale orașului. Nu mai există nicio delimitare între Est și Vest. Dar un marcaj din cărămidă amintește de traiectoria fostului Zid.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI