Germania se pregătește pentru cel mai rău scenariu și lansează un apel pentru mobilizarea rezerviștilor cu pregătire medicală

19 martie 2020, 20:45

Germania se pregătește pentru cel mai rău scenariu, în care un număr foarte mare de oameni vor fi infectați, a declarat ministrul Apărării.

Desfășurarea armatei este un subiect sensibil în Germania, însă este permisă în condiții excepționale. Ministrul Apărării a contactat deja sute de rezerviști cu pregătire medicală.

Se ia în calcul protejarea infrastructurii critice și distribuirea de medicamente și de echipamente sanitare dacă va fi nevoie.

Peste 20% din populația germană are peste 60 de ani. Principala grijă este asigurarea unui număr suficient de paturi la Terapie intensivă, în jur de 50.000.

Guvernul va lansa noi apeluri în rândul rezerviștilor.

Și în Franța armata intervine în zona de est, foarte afectată de epidemie. Medicii și asistentele sunt în pragul epuizării, iar stocurile de materiale sanitare sunt pe sfârșite.

Șase pacienți în stare gravă au fost transferați cu un avion militar la spitalele militare din Toulon și Marsilia.

Aeronava militară folosită în premieră în Franța pentru o astfel de intervenție este echipată cu 6 paturi de reanimare. De obicei, armata franceză apelează la acest tip de avion Airbus A330 pentru misiuni militare în afara teritoriului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite