Germania: Numărul tinerilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei de COVID-19

Numărul copiilor şi adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit specialiştilor germani în domeniul sănătăţii, relatează luni dpa.

11 Aprilie 2022, 13:04 (actualizat 11 Aprilie 2022, 13:44) Știrile TVR |
Anorexie / FOTO: shutterstock.com

Creşterea numărului acestor tineri înseamnă că există mai puţini medici disponibili să trateze pacienţii, iar spaţiul se epuizează în instituţiile de spitalizare, a declarat Andreas Schnebel, şeful unei asociaţii germane pentru tulburări de alimentaţie, adăugând că pacientele care suferă de astfel de tulburări sunt din ce în ce mai tinere.

Anorexia afectează mai ales fetele aflate la pubertate, însă fete tot mai tinere se prezintă la centrul de consiliere din München de câţiva ani, unele cu vârste de doar 8-9 ani, a spus Schnebel. El a atribuit acest lucru faptului că tinerii intră mai repede la pubertate, ei având totodată acces la reţelele de socializare la o vârstă tot mai fragedă.

Faptul că un număr mai mare de tineri cu tulburări de alimentaţie, precum anorexia sau bulimia, primesc tratament este confirmat şi de firmele de asigurări de sănătate.

DAK-Gesundheit, una dintre cele mai mare firme de asigurări de sănătate din Germania, a înregistrat o creştere cu 9% a tratamentelor spitaliceşti pentru tulburări de alimentaţie în 2020 comparativ cu anul precedent, iar în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani creşterea a fost de 13%. Potrivit acesteia, a existat o creştere cu 7% în rândul tinerilor cu vârste între 13 şi 18 ani diagnosticaţi cu o tulburare de alimentaţie din 2019 până în 2020.

Debutul mai devreme al pubertăţii poate însemna că deşi tinerii sunt fizic mai maturi, ei ar putea fi mai puţin maturi din punct de vedere psihologic, a declarat Silja Vocks, profesor de psihologie clinică şi psihoterapie la Universitatea din Osnabrück.

În plus, copiii şi adolescenţii îşi petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele de socializare, unde sunt expuşi constant unor imagini nerealiste care influenţează imaginea fragilă a corpului lor.

 

 

 

sursa agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SĂNĂTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 25°C
IASI 27°C 26°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 23°C 23°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI