Germania nu exclude o nouă carantină generală, chiar și pentru persoanele vaccinate

19 noiembrie 2021, 14:15

Vești alarmante vin din Germania, unde spitalele sunt la limită în multe regiuni, iar creșterea ratei vaccinării nu mai este suficientă pentru a stăvili pandemia.

Suntem în situația în care, chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert, nu putem exclude nimic. Acesta a fost răspunsul ministrului Sănătății când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii carantinei naționale. Am ajuns în situaţia în care suntem forţaţi, pentru prima dată, să mutăm pacienţi, nu doar între regiuni, dar posibil în afara ţării, a declarat Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii.

Cel mai important este ca persoanele nevaccinate să se vaccineze. Și apelul meu este ca toată lumea să facă o mișcare acum și să ia decizia pentru ei înșiși, pentru cei dragi, pentru rudele lor, a spus Olaf Scholz, cancelar desemnat al Germaniei.

Germania: Apel la vaccinare, spitalele sunt luate cu asalt

Cancelarul în exercițiu, Angela Merkel și Olaf Scholz, cancelarul desemnat al noii coaliții care va prelua puterea în Germania, au făcut împreună apeluri la populație să se vaccineze.

Noile măsuri prevăd, între altele, vaccinarea sau testarea pentru desfășurarea activității la locul de muncă și pentru călătoriile cu mijloacele de transport public.

Specialiștii recomandă populației să stea acasă cât mai mult și să evite deplasările neesențiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite