Germania: Ministrul de interne va prezenta săptămâna aceasta un set de măsuri vizând eficientizarea expulzărilor

Germania. Guvernul Germaniei
Germania. Guvernul Germaniei
23 octombrie 2023, 09:21

Principalul obiectiv al proiectului, care va fi discutat de cabinet miercuri, este de a reduce numărul de expulzări care eşuează în ultimul moment.

Cei care nu au dreptul să rămână trebuie să plece din Germania, a punctat Faeser, explicând că „acest lucru este necesar pentru a putea continua să le asigurăm cele necesare oamenilor care au găsit la noi protecţie în faţa războiului şi terorii”.

De exemplu, Germania a oferit protecţie pentru 1,1 milioane de refugiaţi de război doar din Ucraina, a amintit ea.

Responsabila germană a menţionat că numărul de repatrieri din acest an este deja mai mare cu 27% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi a subliniat că este nevoie de reglementări care să permită „aplicarea legii mai consecvent şi mai rapid”.

„Pachetul nostru de repatriere furnizează o serie de măsuri restrictive în acest scop”, a spus Faeser. Sunt incluse şi prevederi în vederea expulzării mai rapide a infractorilor şi a indivizilor periculoşi.

„În acelaşi timp, este clar că vom continua să negociem foarte intens acorduri cu ţările de origine, astfel ca acestea să-şi primească efectiv înapoi cetăţenii”, a mai adăugat ministrul de interne german.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite