Germania expulzează 40 de diplomați ruși. Aceștia au 5 zile la dispoziție pentru a părăsi țara. Reacția Moscovei. Și Franța va expulza personal diplomatic rus „numeros”

Ministrul de Externe al Germaniei Annalena Baerbock
Ministrul de Externe al Germaniei Annalena Baerbock
4 aprilie 2022, 22:16

Guvernul german a decis să declare „un număr semnificativ de membri ai ambasadei ruse drept indezirabili, (persoane) care au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră”, a declarat Annalena Baerbock. „Nu vom mai tolera acest lucru”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Decizia Berlinului a fost comunicată ambasadorului rus Serghei Neceaev, a mai spus Annalena Baerbock. Persoanele vizate au acum un termen de 5 zile pentru a părăsi Germania.

Se presupune că diplomaţii respectivi sunt membri ai serviciilor de informaţii ruse.

Reducerea nefondată a personalului diplomatic din misiuni ruse în Germania va restrânge spaţiul pentru menţinerea dialogului între ţările noastre, ceea ce va duce la o deteriorare suplimentară a relaţiilor ruso-germane”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Rusiei la Berlin, difuzat pe Telegram.

Și Franța a luat o hotărâre similară, fără a preciza numărul persoanelor vizate.

Decizia privește personal diplomatic detașat în această țară, „ale cărui activități sunt contrare intereselor noastre de securitate”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Paris.

Decizia se încadrează în pașii întreprinși la nivel european. „Prima noastră responsabilitate este să furnizăm întotdeauna siguranță poporului francez și europenilor”, se arată în documentul ministerial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite