Germania: Era Merkel, la final

23 septembrie 2021, 19:46

După 16 ani cu Angela Merkel, alegerea pe care o vor face germanii duminică nu e deloc simplă. Urma lăsată de Mutti , cum o alintă presa, nu va face deloc ușoară misiunea viitorului cancelar.

În cele aproape două decenii, Angela Merkel a depășit crize importante, pe plan intern și internațional, imaginea ei devenind sinonimă cu stabilitatea. Ea este politicianul care a reușit în cele 4 mandate să reunifice în fapt Germania. Și tot Angela Merkel a evitat căderea monedei euro în timpul crizei din 2008.

Social democratul Olaf Scholz, ministru de finanţe în administraţia Merkel și vice-cancelar, pare să fi câștigat încrederea germanilor. Și a câștigat-o printr-un discurs realist rostit deseori cu emoție.

Totuși, acest scrutin este cu final deschis. De obicei, bătălia pentru cancelaria Federală se dădea între cele două partide importante, social democrații și conservatorii. Aceștia din urmă intrând în cursa cu mai puțin carismaticul Armin Laschet, mâna dreaptă din partid a lui Merkel.

Au apărut în ecuație însă verzii, care și-ar dori să obțină funcția de cancelar.

Așa cum arată sondajele este clar că Germania va fi condusă de o coaliție funcțională, care s-a tot succedat la putere încă din anii 60.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă