Germania: Două persoane au fost ucise și alte două rănite într-un atac în orașul Halle

9 octombrie 2019, 16:33

ACTUALIZARE Autorul atacului comis miercuri în oraşul Halle, din estul Germaniei, ar fi un bărbat german în vârstă de 27 de ani cu opinii de extremă dreapta, au declarat surse din domeniul securităţii pentru dpa.

Potrivit ministrului de interne german Horst Seehofer, atacul din apropierea sinagogii din Halle constituie un ”atac antisemit” comis probabil de un simpatizant al mişcării de extremă dreapta.

”În starea actuală a lucrurilor, trebuie să pornim de la principiul că este vorba de un atac antisemit”, a declarat Seehofer.

ACTUALIZARE Două persoane au fost grav rănite în  atacul armat, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului universitar din oraş, relatează AFP. ‘Avem doi răniţi grav cu răni provocate de gloanţe. Aceştia urmează să fie operaţi în curând”, a declarat pentru AFP Jens Müller, un purtător de cuvânt al spitalului.

Potrivit ziarului Bild, atacul a avut loc în faţa unei sinagogi. În plus, o grenadă de mână a fost aruncată într-un cimitir evreiesc. Un martor ocular a declarat pentru televiziunea N-TV că o altă persoană ar fi tras într-un magazin de kebab din Halle.

”Conform constatărilor iniţiale, două persoane au fost ucise la Halle”, a anunţat poliţia locală pe Twitter. „Au fost mai multe focuri. Presupuşii autori au fugit cu un vehicul. Cercetăm şi cerem cetăţenilor să rămână în casele lor”, a mai precizat poliţia.

Ulterior, forţele de ordine au anunțat că au reținut o persoană și au îndemnat la vigilenţă.

(w500) Împușcă

Atacul a avut loc de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului în iudaism, când evreii postesc mai mult de 24 de ore.

Operatorul feroviar naţional Deutsche Bahn a declarat că principala staţie de tren din Halle a fost închisă.

Focuri de armă au fost auzite şi la Landsberg, o suburbie a Halle, a relatat Focus Online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite