Germania: Camera superioară a parlamentului a adoptat o reformă vizând facilitarea obţinerii dreptului de şedere

Germania poarta Brandenburg
Germania poarta Brandenburg
16 decembrie 2022, 21:45

Astfel, cei care trăiesc în Germania de cinci ani împliniţi până pe 31 octombrie a.c. şi nu au comis infracţiuni penale vor primi un termen de 18 luni pentru a îndeplini cerinţele privind dreptul de şedere pe termen lung.

Acestea includ, de exemplu, cunoaşterea limbii germane şi capacitatea de a-şi asigura existenţa.

„Prin această lege, deschidem un nou capitol în politica privind migraţia şi integrarea”, a declarat oficialul MAI german, Rita Schwarzelühr-Sutter.

„Înfruntăm realitatea şi recunoaştem faptul că mulţi oameni care sunt obligaţi legal să părăsească ţara trăiesc în Germania de ani de zile, respectă legea şi au devenit parte din societatea noastră”, a menţionat ea.

Acest potenţial de creştere a ofertei de lucrători calificaţi nu trebuie ratat, a mai spus oficialul german, în condiţiile în care Germaniei îi lipsesc câteva sute de mii de lucrători calificaţi.

Premierul landului Saarland, Anke Rehlinger, a remarcat la rândul ei că legea ar trebui privită ca prima cărămidă a unei politici moderne de imigraţie pentru cea mai mare economie a Europei.

„Avem nevoie de mai multe oportunităţi de imigrare legale şi reglementate, altfel statutul nostru ca loc propice afacerilor va avea de suferit masiv”, a atenţionat ea.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite