GERMANIA | SONDAJ ALEGERI: Cei mai mulţi dintre alegătorii germani s-au decis cu cine să voteze. Social-democraţii se menţin pe primul loc

Germania social-democrati
Germania social-democrati
23 septembrie 2021, 11:18

Un procent de 74% dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj efectuat de Institutul YouGov au răspuns afirmativ la întrebarea dacă au luat o decizie finală pentru cine vor vota în apropiatele alegeri din Bundestag.

Ancheta a fost realizată între 16 şi 22 septembrie.

Totodată, 15% dintre persoanele intervievate au declarat că vor face o alegere finală mai târziu, 9% nu au precizat, iar 1% au spus că nu ştiu.

Potrivit rezultatelor sondajului, social-democraţii se menţin pe primul loc cu 25% din preferinţe, fiind urmaţi de blocul conservator CDU/CSU cu 21% din intenţiile de vot, iar Verzii se situează pe locul trei, cu 14%.

Partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut 12% din opţiuni, democraţii liber (FDP, pro-business) – 11%, iar partidul de extremă stânga Die Linke – 7%.

Sondajele de opinie nu reprezintă decât o imagine de moment şi nu o prognoză a rezultatelor alegerilor, subliniază dpa.

Legăturile de partid slăbite şi necesitatea luării unor decizii în termen tot mai scurt au făcut dificilă evaluarea datelor colectate de către institutele de sondare.

La alegerile de duminică se aşteaptă un rezultat strâns, în cadrul cărora conservatorii Angelei Merkel riscă să fie excluşi de la putere după aproape 16 ani în care au guvernat fără întrerupere.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite