Germania a trimis medici militari în Portugalia. Transport aerian cu echipamente pentru terapie intensivă

Coronavirus în Portugalia - situație scăpată de sub control
Coronavirus în Portugalia - situație scăpată de sub control
3 februarie 2021, 20:09

Într-un discurs susţinut la baza aeriană, ambasadorul Portugaliei în Germania, Francisco Ribeiro de Menezes, a exprimat recunoştinţa ţării sale pentru asistenţa oferită într-o perioadă gravă şi dificilă.

La bordul aparatului de zbor A400M s-au aflat 24 de cadre medicale. Zeci de dispozitive de ventilare artificială şi echipamente pentru terapie intravenoasă au fost trimise în Portugalia.

Opt medici sprijiniţi de alţi membri ai personalului vor petrece 3 săptămâni într-un spital civil. Potrivit armatei germane, ei vor fi înlocuiţi, cel mai probabil, de o a doua echipă.

Şeful serviciilor medicale ale armatei germane (Bundeswehr), generalul Ulrich Baumgaertner, aflat la bordul zborului, a invocat solidaritatea europeană. „Situaţia de acolo este incomparabil mai gravă decât la noi. Spitalele sunt supraaglomerate şi, din acest motiv, este nevoie de noi acolo„, a declarat el.

Portugalia a fost puternic lovită de tulpina de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie. Cozi de zeci de ambulanţe s-au format în ultimele zile în faţa spitalelor. Potrivit mass-media portugheze, pacienţii au petrecut nopţi întregi în aceste ambulanţe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite