Germania a introdus un abonament de 49 de euro pe lună care poate fi folosit în orice fel de mijloc de transport în comun

2 mai 2023, 14:17

De astăzi orice metrou, autobuz, tren regional și chiar feribot, pot fi folosite de oricine are un abonament lunar de 49 de euro. Acesta este valabil în toată Germania și poate fi anulat oricând prin intermediul aplicației de transport public în primele 10 zile a lunii.

Singurele mijloace care nu sunt accesibile cu acest abonament sunt trenurile de mare viteză. Chiar și așa mulți au primit cu entuziasm propunerea și deja aproape un milion de astfel de abonamente au fost cumpărate.

Asociația germană a managerilor de transport public se așteaptă până la sfârșitul anului la cel puțin 16 milioane de viitori abonați, majoritatea care își vor schimba actualele abonamente pentru transportul public în acesta nou, mai ieftin și mai cuprinzător.

Autoritățile speră ca în acest fel să ajute oamenii să-și reducă cheltuielile zilnice dar și să lase acasă mai des mașinile personale și în acest fel să contribuie la protejarea mediului. Inițiativă vine după succesul primului experiment low-cost de vara trecută când cu un bilet de 9 euro pe lună germanii puteau utiliza toate mijloacele de transport regionale. 52 de milioane de astfel de bilete au fost vândute atunci dar mulți operatori de trenuri s-au plâns de aglomerații, probleme tehnice și întârzieri.

Și acum opoziția critică abonamentul de 49 de euro și afirmă că într-o prima fază guvernul trebuia să investească în îmbunătățirea și renovarea infrastructurii feroviare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite