Germania: Scandalul abatoarelor devenite focare COVID-19. Românii sunt transportați și cazați în condiții riscante

Focarele COVID 19 descoperite în abatoare din Germania, unde lucrează și s-au îmbolnăvit și mulți români, au declanșat un scandal politic la Berlin. Opoziția cere guvernului să impună reguli stricte angajatorilor care aduc muncitori străini și să nu-i mai țină în locuințe supraaglomerate.

14 Mai 2020, 20:51 Știrile TVR |

Iulian are 48 de ani și e din Bacău. Nu și-a spus numele de familie, pentru că îi e frică să nu se supere angajatorul. Lucrează, alături de mulți alți români, la abatorul din Coesfeld. Acolo unde cel puțin 80 de români au fost depistați pozitivi la coronavirus. Acum sunt carantinați.

ONG-uri și partide de opoziție din Germania îi acuză pe angajatori că îi exploatează pe muncitorii străini - marea majoritate central și est-europeni - și că nu le asigură condiții de transport și cazare adecvate. Așa că riscul îmbolnăvirii e foarte mare.

Locuințele sunt mici, muncitorii stau claie peste grămadă, dependințele comune sunt folosite de foarte multe persoane.

Mai mult decât atât, sunt aduși cu autocare, fără respectarea distanțării sociale.

Anne-Monika Spallek, Partidul Verzilor: Printre altele, abatorul a încalcat măsurile de protecția muncii și nu a respectat normele privind distanțarea. Lucrătorii au fost aduși cu autocarele și locuiesc la comun. Dacă o singură persoană din acele case sau autocare e infectată, toți ceilalți iau boala.

Coesfeld nu e primul abator-focar COVID din Germania.

S-au mai înregistrat sute de infectari, iar scandalul a ajuns la Berlin.

Opoziția cere reguli stricte pentru transportul și cazarea lucrătorilor din străinătate, care sunt ținuți în condiții total inadecvate.

Se vorbește despre "Sclavie modernă în Germania" - și - tot un titlu din presa germană - "Muncitorii din abatoare plătesc cu propria sănătate, pentru ca noi să plătim mai puțin pe kilogramul de carne".

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI