Germania: Peste 100 de morți și zeci de dispăruți după inundații și alunecări de teren. Este cea mai mare catastrofă naturală din Germania postbelică

16 iulie 2021, 17:18

Adevărata amploare a dezastrului e greu de stabilit deocamdată, dar cu certitudine este cea mai mare catastrofă naturală din Germania postbelică.

Veștile proaste vin una după altă. Nu departe de Koln, o alunecare de teren a făcut noi victime. S-au năruit case, cantități uriașe de pământ, apă cu noroi și moloz s-au scurs într-un crater imens.

E încă o dramă, pe lângă cea trăită de multe alte localități pe care puhoaiele le-au rupt de lume. Localnicii disperați au căutat refugiu pe acoperișurile caselor, așteptând salvarea cu elicopterul.

Râurile s-au umflat, au smuls copacii din rădăcina, au luat cu ele poduri, stâlpi de electricitate, mașini, tot ce au întâlnit în cale. În zonele sinistrate nu mai există drumuri. S-au transformat, toate, în torente.

E dezastru nu numai în landurile germane, ci și în țări vecine – Belgia, Olanda, Luxemburg. Sunt din nou anunțate ploi abundente în întreagă regiune. E haos în transporturile rutiere și feroviare, rețeaua de curent electric e avariată, dar cel mai grav lucru e că oamenii trăiesc clipe de coșmar.

Liderii politici pun dezastrul pe seama schimbărilor climatice. Experții spun că acestea influențează într-adevăr frecvența evenimentelor meteo extreme, dar e complicat de spus dacă asemenea catastrofe sunt provocate doar de încălzirea globală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite