Germania: Peste 100 de morți și zeci de dispăruți după inundații și alunecări de teren. Este cea mai mare catastrofă naturală din Germania postbelică

Dezastru şi teroare. Aşa descrie presa germană atmosfera din ţară, după inundaţiile cumplite al căror bilanţ depăşeşte o sută de morţi şi zeci de persoane dispărute. Chiar în această dimineaţă, o alunecare de teren a făcut noi victime în apropiere de Koln. Sunt grav afectate şi Belgia, unde au murit 11 oameni, dar şi Olanda, Luxemburg şi Elveţia. Ţări din întreaga lume trimit mesaje de solidaritate şi se oferă să dea ajutor.

16 Iulie 2021, 17:18 (actualizat 16 Iulie 2021, 19:53) Știrile TVR |

Adevărata amploare a dezastrului e greu de stabilit deocamdată, dar cu certitudine este cea mai mare catastrofă naturală din Germania postbelică.

Veștile proaste vin una după altă. Nu departe de Koln, o alunecare de teren a făcut noi victime. S-au năruit case, cantități uriașe de pământ, apă cu noroi și moloz s-au scurs într-un crater imens.

E încă o dramă, pe lângă cea trăită de multe alte localități pe care puhoaiele le-au rupt de lume. Localnicii disperați au căutat refugiu pe acoperișurile caselor, așteptând salvarea cu elicopterul.

Râurile s-au umflat, au smuls copacii din rădăcina, au luat cu ele poduri, stâlpi de electricitate, mașini, tot ce au întâlnit în cale. În zonele sinistrate nu mai există drumuri. S-au transformat, toate, în torente.

E dezastru nu numai în landurile germane, ci și în țări vecine - Belgia, Olanda, Luxemburg. Sunt din nou anunțate ploi abundente în întreagă regiune. E haos în transporturile rutiere și feroviare, rețeaua de curent electric e avariată, dar cel mai grav lucru e că oamenii trăiesc clipe de coșmar.

Liderii politici pun dezastrul pe seama schimbărilor climatice. Experții spun că acestea influențează într-adevăr frecvența evenimentelor meteo extreme, dar e complicat de spus dacă asemenea catastrofe sunt provocate doar de încălzirea globală.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI