Germania: Într-un oraș din Bavaria este distribuit, experimental, un card de vaccinare digital

În Bavaria se testează așa numitul pașaport de vaccinare digital. Deocamdată este o inițiativă locală, care vine în contextul dezbaterilor intense pe acest subiect la nivelul UE. Austria insistă pentru implementarea rapidă a pașaportului verde, iar în caz de eșec la Bruxelles, pentru încheierea de înțelegeri bilaterale după modelul Israelului cu Grecia și Cipru.

28 Februarie 2021, 23:03 |

Experimentul certificatului verde de vaccinare are loc în orașul AlTötting din Bavaria. Autoritățile locale au distribuit documentul sub forma unui card de vaccinare. Deocamdată are valoare simbolică.

Nu dă drepturi speciale deținătorului, dar infrastructura tehnică este pregătită în caz că se adoptă o decizie națională sau europeană în acest sens. Unii germani vorbesc despre noua libertate de care ar avea parte poseseorul pașaportului de vaccinare, în timp ce alții cred că nu este o inițiativă corectă. Rata vaccinării în Germania, cu ambele doze, este de 2% din populație.

Austria susține ferm ideea pașaportului verde digital la nivelul UE, care ar trebui să faciliteze călătoriile turistice și de afaceri. Cancelarul Kurz spune că poziția Austriei este sprijinită de Grecia, Spania și Italia.

De la jumătatea lunii martie, israelienii pot merge în Cipru și Grecia cu așa numitul pașaport verde de vaccinare, în urma încheierii unor acorduri în acest sens între aceste state. Austria crede că înțelegerile bilaterale reprezintă o soluție în cazul unui eșec al discuțiilor legate de pașaportul de vaccinare la nivelul UE.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI