Germania: Cel mai mare festival al berii, Oktoberfest, se desfășoară anul acesta la scară redusă și cu reguli stricte impuse de pandemie

20 septembrie 2020, 21:57

Oktoberfest a început, dar este doar o umbră palidă a festivalului de la Munchen. Inclusiv butoiul de bere, primul la care s-a dat cep, este de doar 20 litri, adică de 10 mai mic decât cel tradițional.

Întreg festivalul, oficial anulat, este mai mult o serie de petreceri cu număr redus de participanți și distanțare socială. Și doar 50 de producători de bere au autorizație să organizeze evenimente.

Fără public, fără parada, fără uriașele corturi și sutele de standuri cu mâncare, Munchen este zilele acestea departe de imaginea Oktoberfestului din trecut.

Pe locul unde avea loc festivalul a fost chiar interzis consumul de alcool. În 2019, peste 6 milioane de oameni au mers la Oktoberfest.

Evenimentele de acum, în variantă redusă, se organizează până pe 4 octombrie. Este pentru prima oară după al doilea război mondial când se anulează celebrul festival al berii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite