Germania: Baza americană de la Ramstein, tabără de refugiați pentru mii de afgani

Peste 18.000 de persoane evacuate de armata americană din Afganistan se află la baza aeriană a SUA din Germania. Este un punct de tranzit, de unde sunt transferați spre SUA sau spre alte destinații, după verificări. Este o provocare logistică și sanitară de proporții, baza a fost adaptată, iar relaxarea se vede pe chipul celor care au fost salvați din infern.

30 August 2021, 08:46 (actualizat 30 August 2021, 08:55) |

La Ramstein este cea mai mare baza militară a SUA din Europa. Aici s-a amplasat o tabăra de corturi. Sunt sute de corturi pentru familii de afgani amplasate în hangare, unde de obicei stau avioane militare.

Este vorba despre afgani care au colaborat cu armata americană și cu state NATO, care așteaptă aici transferul către o altă destinație. De la cîteva zile la cîteva săptămîni, pînă se ia o decizie cine îi primește.

Sunt așa numitele persoane vulnerabile, care au avut șansa să fie scoase la timp din infern și să înceapă o nouă viață. Unii în SUA, după examinări medicale, carantină și verificări de securitate. Peste 4000 au fost deja transferați în SUA.

Cei care nu vor fi să meargă în SUA pot fi transferați într-o țară terță, Uganda sau Marea Britanie. Au la dispoziție servicii consulare și pentru alte opțiuni.

Germania pare dispusă să primească până la 10.000 de afgani în situație de risc, persoane care și-au probat calificarea alături de trupe germane sau aliate.  Ministrul german de Externe a primit un răspuns negativ din partea Turciei în privința primirii de migranți din noul val din Afganistan.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI