Germania – acord pentru refugiați. Lupta unei vedete pentru reîntregirile familiale

30 ianuarie 2018, 21:14

Acum mai bine de un an și jumătate, actrița Lena Heady a cunoscut-o pe Marwa în timpul unei vizite în insula Lesbos din Grecia. Marwa fugise de războiul din Siria cu 3 copii și încerca să ajungă la soțul ei, care era în Germania.

19 luni mai târziu, cele două femei s-au revăzut, de această dată în Germania. Copiii merg la școală acolo, iar între timp Marwa a mai născut un băiețel, pe care l-a botezat Werner, după numele unui prieten german care i-a ajutat familia.

Lena Headey, actriță: “Aiman (n.r. soţul lui Marwa) s-a luptat din greu să-i aibă aici pe Marwa şi pe copii, iar când i-a revăzut a căzut în genunchi şi nu-i venea să creadă că e adevărat. Programul reunificării nu mai există, a fost suspendat, şi cred că este un mare, mare păcat”.

O veste bună a venit însă de la negocierile între conservatorii cancelarului Merkel și SPD.

Reîntregirile familiale se vor relua, dar vor fi limitate la o mie de persoane pe lună.

Tranziția la o nouă viață în Germania nu este însă ușoară, iar acum actrița Lena Heady s-a întâlnit cu autoritățile de la Berlin și cu ONG-uri a căror activitate este centrată pe integrarea refugiaților.

Lena Heady este implicată și artistic în această cauză. A jucat într-un film independent despre criza refugiaților, intitulat „Potopul”. Filmul va avea premiera în cursul acestui an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă