Sezon de scăldat la copcă în gerul siberian

5 decembrie 2022, 09:27

După ce râurile îngheață bine și organizatorii își iau toate măsurile de siguranță, scăldatul la copcă devine o plăcere. La Omsk, sezonul de înot s-a deschis la minus 20 de grade Celsius.

Când intri în apă rece că gheaţa, temperatura corpului creşte până la 41,3 grade Celsius. Simţi că te încarci cu energie, iar plămânii produc căldură. Toţi viruşii mor, imunitatea organismului creşte. Corpul uman produce mai mulţi hormoni, iar creierul începe să funcţioneze mai bine, spune un înotător.

În Rusia sunt multe cluburi de înot la copcă . Îți trebuie curaj și nu în ultimul rând să stai bine cu sănătatea, să nu ai probleme cu inimaatunci când organismul trece prin diferențe mari de temperatura.

Vasele sanguine se contractă iar sângele, cu o presiune mai mare, începe să te încălzească de jos în sus, până la creier, a spus un alt înotător.

Rușii cred că devin mai puțin expuși la boli și răceli sezoniere dacă își călesc organismul prin băi la copcă. Noul sezon de înot la Omsk se desfășoară sub deviza „Călește-te dacă vrei să fii sănătos”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite