Ger în Capitală. Sute de persoane fără adăpost au fost duse în centrele sociale

1 martie 2018, 08:32

Zeci de sarmani care își duc traiul pe străzile Capitalei au fost găsiți, miercuri noapte, îngheţaţi şi înfometaţi. Mariana a lucrat 20 de ani la CFR, iar după ce a fost disponibilizată, a pierdut și locuința naționalizată. A muncit pe unde a găsit, însă un accident a lăsat-o fără un picior. De 7 ani, jumătate din pensie o dă pe medicamente și cei îi mai rămâne nu îi ajunge să închirieze nici măcar o cameră.

Ionuț a fost adus pentru a treia noapte la rând la adăpost. A crescut într-un centru de plasament, iar din vara trecută, când a împlinit 18 ani, trăiește pe peronul Gării de Nord. Primise haine și bocanci, dar miercuri seara, a fost găsit în picioarele goale.

Ioan și Nicolae au venit miercuri dimineață în București cu speranța că își vor găsi de lucru. Nu aveau bani şi au fost speriați de ger, aşa că au venit la centrul social.

Pe un ger de crapă pietrele, polițiștii comunitari și echipe ale direcțiilor de asistență socială au plecat în căutarea sărmanilor.

Centrul de asistență socială de pe bulevardul Theodor Pallady a fost umplut până la refuz. Au fost cazați 470 de oameni în camere, 70 pe paturi de campanie, iar 20 așteptau la triaj.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite