Ger cumplit în SUA. Furtuna „ciclon bombă” a ucis 45 de persoane şi a paralizat zeci de oraşe

26 decembrie 2022, 11:22

Au fost găsiţi oameni morţi de frig în maşini sau pe stradă, în zăpadă. E ger cumplit, iar viscolul a lovit și cu peste 100 de kilometri pe oră. Termometrele au arătat și minus 45 de grade Celsius. În anumite regiuni, temperaturile au scăzut cu 30 de grade într-o jumătate de oră.

Meteorologii numesc furtuna „ciclon bombă”. Este foarte periculoasă pentru oricine este prins afară, pentru că poate provoca degerături în doar câteva minute. În total, 250 de milioane de americani sunt sub cod de vreme severă, dar cea mai gravă situaţie este la Buffalo, în statul New York. Troienele ating acolo înălţimi de trei metri, pe alocuri.

Vântul a doborât copaci peste liniile de înaltă tensiune și peste un milion de oameni au rămas fără electricitate de Crăciun.

Mii de curse aeriene au fost anulate, așa că mulți nu îşi pot petrece sărbătoarea Naşterii Domnului alături de familie. Dar speră că vor ajunge la cei dragi până la Revelion, pentru că temperaturile vor reveni la normalul perioadei, pe la mijlocul acestei săptămâni.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite