Ger și viscol în mai multe țări din Europa. La Roma a nins pentru prima dată după 6 ani

26 februarie 2018, 20:59

Două regiuni din sudul Bulgariei sunt sub cod roșu de ninsoare și vânt de peste 70 de kilometri pe oră. Iar în restul țării e cod portocaliu. Inclusiv în capitala Sofia, unde stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri și viscolul va forma troiene.

La fel, în Serbia vecină. Ministerul român de externe a emis alerte de călătorie pentru aceste țări.

În Bosnia, la Bihac, după ce acoperișul unei școli a căzut sub greutatea nămeților, autoritățile au decis că elevii trebuie să stea acasă.

Școli închise și în Croația, și chiar situație gravă la Delnice, unde armata e gata să dea o mână de ajutor pentru deszăpezirea drumurilor. Autoritățile lansează un apel național la solidaritate.

Marea surpriză vine însă de la Roma: a nins pentru prima dată după 6 ani și totul e dat peste cap. Școlile au fost închise. La fel, mai multe obiective turistice. Primăria le-a cerut localnicilor să evite deplasările. Așa că, în capitala Italiei, circulația a fost neobișnuit de liniștită pentru o zi de luni.

Serviciul de transport public din Roma a funcționat la capacitate redusă, traficul feroviar în zonă a fost grav perturbat. Pentru persoanele fără adăpost au rămas deschise peste noapte mai multe biserici, stații de metrou și gări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite