Georgia: „O grevă a foamei în masă” pentru a cere eliberarea lui Mihail Saakaşvili

Proteste in Georgia
Proteste in Georgia
22 decembrie 2021, 08:07

Protestatarii au mărşăluit prin capitala Georgiei şi s-au adunat în faţa parlamentului, au fluturat steaguri georgiene şi au afişat pancarte pe care se putea citi „Eliberaţi-l pe Saakaşvili!”. Protestul a coincis cu ziua de naştere a fostului preşedinte, care a împlinit 54 de ani.

Astăzi începem o grevă a foamei în masă care nu se va încheia până când Mihail Saakaşvili nu va fi eliberat„, a declarat în aplauzele protestatarilor Nika Melia, preşedintele Mişcării Naţionale Unite (MNU), formaţiunea lui Saakashvili.

Cu toate acestea, nu a fost imediat clar câte persoane intenţionează să ia parte la această grevă care ar urma să aibă loc în faţa sediului partidului.

Arestat pe 1 octombrie la întoarcerea dintr-un exil de opt ani în Ucraina, Saakaşvili a refuzat să mănânce timp de 50 de zile în semn de protest faţă de condamnarea sa pentru un presupus abuz de putere pe care l-a denunţat ca fiind motivat politic.

Reformatorul pro-occidental care a condus Georgia între 2004 şi 2013, a început să mănânce din nou după ce a fost transferat pe 20 noiembrie la un spital militar din Gori, în estul ţării, în urma îngrijorărilor exprimate de medici care au considerat că viaţa sa era în pericol.

Sâmbătă, un consiliu independent de medici a declarat că, în prezent, omul politic suferă de tulburări neurologice grave ca urmare a torturii şi a relelor tratamente suferite în detenţie.

Sursa Agerpres

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă