George Simion, dosar penal pentru conducere fără permis. Politicianul spune că nu a fost înștiințat în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule. Poliția îl contrazice

Protestul de aseară al simpatizanților AUR a continuat azi, sub alte forme. Trei persoane care au refuzat să părăsească spațiul din fața Guvernului s-au plâns azi că au fost bruscate de forțele de ordine și au solicitat certificate medico-legale. La IML le-a însoțit și liderul formațiunii, deputatul George Simion, care s-a plâns că a rămas fără permis de conducere. Poliția susține că a respectat legea.

30 Septembrie 2022, 09:47 (actualizat 30 Septembrie 2022, 20:28) Știrile TVR |

ACTUALIZARE:  Incidentul a avut loc în Piața Victoriei, unde un autocar a fost parcat ilegal. Cei câțiva protestatari care veniseră cu acesta au refuzat să părăsească zona. Din acest motiv, trei dintre aceștia și șoferul au primit amenzi. După nici 12 ore, câteva dintre persoanele implicate în busculadă s-au dus la Institutul de Medicină Legală, susținând că ar fi fost lovite de polițiști.

George Simion: „Au intrat peste noi și să dea și în stânga și în dreapta, nu am comis nicio infracțiune. ”

Rep: Ați fost somați să coborâți?

George Simion: „Eu am cerut explicații, eu nu am săvârșit vreo infracțiune."

Prezent și el la incidentul de aseară, cu propria mașină, liderul AUR susține că i s-a luat permisul de conducere fără motiv. Oamenii legii spun că documentul i-ar fi fost suspendat ca urmare a unui incident rutier petrecut în aprilie și încheiat cu o înțelegere între șoferi. Numai că, în august, Parchetul Judecătoriei Buzău a emis o ordonanță de clasare, care constată că George Simion nu era vinovat de vătămare corporală.

Liderul AUR spune că îi e neclar de ce i s-ar fi deschis un dosar penal și de ce nu a aflat.

George Simion: „Eu am condus zi de zi. Dacă știam că am permisul suspendat, nu aș fi condus”.

Rep: După tamponare și până aseară nu v-a informat nimeni că trebuie să predati permisul?

George Simion: „Absolut nimeni și nu știam."

Poliția îl contrazice pe deputatul George Simion și susține că acesta a fost anunțat în legătură cu suspendarea permisului.

Georgian Drăgan, Poliția Capitalei: „În cursul acestei dimineţi, a afirmat că nu avea cunoştinţă despre acest accident rutier din judeţul Buzău şi că dumnealui ştia că este doar o simplă tamponare , însă pe parcursul acestei zile a venit în spaţiul public cu o ordonanţă de clasare, care se află şi se află în posesia domniei sale, prin care i s-a adus la cunoştinţă acest lucru.”

Rep: Cineva l-a anunţat atunci, în aprilie, că nu mai vorbim de o amiabilă, ci de un dosar penal ?

Georgian Drăgan: „Din datele pe care le deţin, s-a întâmplat acest lucru.”

Oficialii Poliției spun că vor face verificări pentru a vedea unde și cine a greșit. O astfel de situație poate fi însă evitată, dacă un șofer merge să ceară date după ce primește o ordonanță de clasare emisă de Parchet, cum a primit și Gerge Simion.

----

Președintele AUR, George Simion, s-a prezentat astăzi la Institutul de Medicină Legală, după ce azi-noapte a fost dus la o secție de poliție, unde s-a ales cu dosar penal.

Simion a condus în zona Pieţei Victoriei, acolo unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend.

În noaptea de joi spre vineri, liderul AUR a fost înștiințat că trebuie să meargă la secția de Poliție pentru a da lămuriri deoarece figura cu permisul  suspendat. Politicianul a refuzat inițial să meargă la secție și a declanșat un scandal. Ulterior, Simion a declarat că a mers de bună-voie la poliţie, unde ar fi stat doar 15 minute.

Simion îi va însoți pe protestatarii care susțin că azi noapte ar fi fost agresati de forțele de ordine în Piața Victoriei.

Aceștia vor solicita certificate medico-legale care să probeze urmele loviturilor și ale intervenției exercitate de jandarmi.

Membrii AUR susțin că jandarmii au intrat în forță în autocarul partidului și au scos în mod brutal persoanele aflate în interior.

Poliția anună că i-a deschis dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

"Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei", mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

De asemenea, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă.

"Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile", arată sursa citată.

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

AUR:  George Simion nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule

Comunicatul integral:

Domnul deputat George Simion, Președintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime.

Presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări. Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii domnului Președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion.

Cu privire la celelalte evenimente vehiculate în spațiul public, veți avea constant puncte de vedere actualizate din partea Departamentului de comunicare al AUR.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI