George Roman: Violența împotriva copiilor este subraportată în România. Oamenii aleg să treacă cu vederea actele de violență, dacă ele nu produc urme fizice asupra copilului

Oamenii aleg să treacă cu vederea actele de violență, dacă ele nu produc urme fizice asupra copilului, dar acest lucru nu este normal, a subliniat, George Roman, director de programe la Salvați Copiii, la TVR 1. Noi trebuie să înțelegem că orice abuz grav începe cu formele ușoare de violență, a completat acesta.

02 Martie 2021, 09:18 (actualizat 02 Martie 2021, 10:05) |
Salvați Copiii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sălile de judecată și instituțiile în care se află copilul reflectă normele și tabuurile societății, noi ar trebui să avem în vedere eliminarea acestor tabuuri, exprimarea cât mai deschisă pe care trebuie să o avem cu privire la responsabilitățile fiecăruia ca orice copil să primească protecția necesară, a declarat la TVR, George Roman.

Violența împotriva copiilor nu înseamnă numai bătaie, înseamnă și abuzul sexual, emoțional, abuzul verbal zilnic, care subraportat în România, spune George Roman.

Conform studiului Abuzul și neglijarea copiilor, realizat în 2013, de Salvați Copiii : 63% dintre copii afirmă că sunt bătuți acasă de către părinții lor.

Totuși doar 16 mii de cazuri raportate, dintre acestea în jur de 3 mii sunt cazuri de copii sub 2 ani și foarte puține ajung în atenția autorităților statului, directorul de programe la Salvați Copiii.

Violența verbală și fizică este prezentă și tolerată în școala românească drept metodă pedagogică. Astfel, un procent de 86% dintre copii au spus că sunt certați atunci când greșesc, 33% au fost jigniți  de profesori, iar un procent de 7% au spus că au fost bătuți de profesori. Abuzul fizic are o frecvență de apariție dublă în mediul rural, în rândul băieților și mai ales în rândul copiilor de etnie romă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI