George Maior: Nu comentez ceea ce interpretează unii membri ai comisiei. Prezența mea în casa unui om politic nu e o problemă de moralitate

29 august 2017, 09:42

Declarațiile fostului director al SRI au fost făcute la Reuniunea Anuală a Diplomației, ediția 2017.

Întrebat despre relația cu președintele Iohannis, Maior a spus că există o comunicare foarte bună cu președinte pe probleme legate de parteneriatul strategic româno american, care este la cel mai înalt nivel al său din istorie, acest lucru îl discut întotdeauna cu președintele Iohannis, a spus Maior.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului. Președintele comisiei parlamentare a adăugat că rămâne la latitudinea șefului statului ce decizie va lua, subliniind că membrii comisiei nu au competența de a cere sancționarea lui George Maior.

Referitor la nemulțumirile comisiei cu privire la răspunsurile sale în cadrul audierilor, George Maior a răspuns că a fost deschis, a răspuns corect și nu comentează ceea ce interpretează unii membri ai comisiei (…) Întotdeauna vin și răspund Parlamentului. Și eu am fost președinte de comisie de anchetă și știu ce înseamnă o comisie de anchetă mai bine decât unii.

Faptul că a fost acasă la un om politic, în seara scrutinului din 2009, nu este o problema de moralitate, consideră fostul director SRI. O problemă de moralitate se pune atunci când, fiind într-o anumită calitate, ca cea pe care am avut-o atunci, implici serviciul într-o activitate politică, ceea ce nu s-a întâmplat pe parcursul a 8 ani șase luni și câteva zile de mandat, lucru confirmat de partenerii externi și de felul în care serviciul s-a manifestat, spun eu – impecabil, în toți acești ani. Am și sugerat comisiei de anchetă să întrebe Serviciul Român de Informații, în legătură cu acest aspect, iar SRI nu poate să răspundă decât că s-a comportat impecabil din punct de vedere al neutralității, a arătat George Maior.

Comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009 a decis, luni, să solicite Serviciului Român de Informații un punct de vedere în legătură cu eventuala prezență a fostului director SRI George Maior și a fostului prim-adjunct Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea, în seara scrutinului din acel an.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite