George Maior, audiat la DNA ca martor în legătură cu vizita lui Liviu Dragnea în SUA

10 septembrie 2019, 16:21

Maior a spus că nu a avut nici o implicare în evenimentele din 2017. Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au mers în Statele Unite, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump.

La vremea respectivă, fostul șef SRI, George Maior, era deja ambasador al României în Statele Unite

________________________________________

Potrivit surselor citate, George Maior, ambasador al României în SUA și fost director al SRI, are calitatea de martor într-un dosar de corupție.

Potrivit informațiilor apărute in spațiul public, audierea ar avea legătură cu vizita efectuată de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA în anul 2017.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul președinte PSD spunea că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donalt Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite