George Maior, audiat în Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009

12 iunie 2017, 10:23

„A fost și este o relație de prietenie”, a răspuns George Maior întrebat de membrii Comisiei despre relația sa cu Gabriel Oprea. „Am fost membri în Guvernul Adrian Năstase, colegi în Parlamentul României o perioadă, după aceea dânsul a fost membru al Comisiei de control al SRI. Acestea ar fi relațiile instituționale”, a declarat George Maior.

George Maior susține că timp de nouă ani, a făcut mereu separația între activitatea sa privată și activitatea depusă în calitate de director al SRI. El i-a invitat pe membrii Comisiei să consulte documentele clasificate care dovesdesc că SRI s-a comportat impecabil nu doar în perioada alegerilor prezidențiale din 2009, ci pe toată perioada în care a condus acest serviciu.

„SRI s-a manifestat impecabil”

George Maior a fost întrebat și dacă SRI a avut activități specifice legate de alegerile prezidențiale din 2009.

„Atribuțiile SRI nu sunt legate ca atare de organizarea alegerilor, sunt legate în mod fundamental de apărarea Constituției, care prevede și expresia democratică dreptul la vot”, a mai precizat Maior.

El a mai spus că SRI, aflat în subordinea sa la acea dată, „s-a manifestat impecabil”, „în temeiul competențelor legate de apărarea Constituției”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite