George Enescu din Galați, pasionat de opera marelui George Enescu. Discuri cu vocea compozitorului în timp ce preda lecții de muzică la Universitatea din Illinois, prezentate pentru prima oară

Marele George Enescu are un tiz în Galați. Numele pe care cei doi îl împart peste timp l-a făcut pe gălățean să devină un pasionat colecționar de discuri pe care sunt imprimate creațiile și vocea compozitorului român. Colecția, care cuprinde și piese unicat în lume, a fost prezentată publicului la împlinirea a 140 de ani de la nașterea celebrului muzician.

21 August 2021, 14:34 |

George Enescu are 53 de ani, iar rezonanța numelui l-a adus aproape de opera marelui compozitor. Deși îi cunoștea creațiile, pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o la Paris, în urmă cu câțiva ani. Cu gândul să vadă mormântul lui Jim Morrison din cimitirul vedetelor, Pere Lachaise, gălățeanul a găsit și locul de veci al lui Enescu.

Au urmat ani de căutări, de speranțe și emoții pentru fiecare disc licitat și cumpărat.

Vocea lui Enescu în timp ce preda lecții de muzică în limba engleză la Universitatea din Illinois a fost imprimată pe 4 discuri, aflate acum în proprietatea tizului său.

Peste 150 de discuri cu muzică și cu concertele dirijate de George Enescu se regăsesc în colecția gălățeanului. Prețul pentru un astfel de vinil pleacă de la câteva sute de euro și poate ajunge la câteva zeci de mii.

George Enescu spune că din colecție îi mai lipsesc 10 discuri pentru a avea întreaga operă a marelui artist.

Această comoară culturală va rămâne moștenire fiului său, care poartă și el același nume.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 2°C 6°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 1°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI