George Ciamba, secretar de stat în MAE, va fi propus ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, în locul lui Victor Negrescu

Secretarul de stat din Ministerul de Externe George Ciamba este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Afacerilor Europene, după plecarea lui Victor Negrescu. Potrivit unor surse politice, marți, propunerea va fi validată de conducerea Partidului Social Democrat.

 

12 Noiembrie 2018, 10:38 (actualizat 12 Noiembrie 2018, 20:28) |
George Ciamba, propus la Afaceri Europene
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 20.00 Cristian Winzer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că şi-a înaintat demisia din funcţie.

Winzer lucra în echipa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

ACTUALIZARE 16.40 George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, va fi propunerea PSD pentru portofoliul Afacerilor Europene, au indicat surse consultate de Știrile TVR.

Propunerea ar urma să fie validată marți în partid.

(w220) George CiaGeorge Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990.

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene, urmărind cu prioritate asigurarea unei participări active a României în toate formatele de lucru ale UE, coordonarea pozițiilor interne susținute în formațiunile Consiliului UE și promovarea contribuției naționale în formularea politicilor europene.

Totodată, participă în cadrul Consiliului Afaceri Generale.

Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă. Între 1999 – 2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Turcă.

Anterior primei desemnări în calitate de ambasador, a ocupat funcțiile de director adjunct (1996 – 1997) și apoi director al Direcției America de Nord (1997 – 1999), într- un moment definitoriu al relațiilor dintre România și SUA- lansarea Parteneriatului Strategic.

ACTUALIZARE 10.38 Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a spus că în acest moment nu vrea să facă foarte multe precizări pentru că vrea să le dea mai întâi în Comitetul Executiv al PSD, în această săptămână.

Nemulțumirea ministrului vine din faptul că pentru că nu au fost organizate niște întâlniri la Parlament iar pe lângă asta nu au fost organizate licitații astfel încât din punct de vedere logistic să avem totul pregătit, a transmis Ionuț Gheorghe.

Atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG - Consiliul Afaceri Generale vor fi îndeplinite şi asigurate de un alt reprezentant al Guvernului, conform unei dispoziţii a premierului.

"Conform dispoziţiei prim-ministrului din şedinţa de Guvern din 09.11.2018, atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniştrii de Afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite şi asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucţiunile primite la nivel ministerial, toată documentaţia pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnaţi să participe", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Afaceri Europene - MAE România.

 

Victor Negrescu: Președinția Consiliului UE este a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI