Generalul Surovikin a fost demis din funcţia de şef al forţelor aerospaţiale, potrivit presei ruse

Serghei Surovikin
Serghei Surovikin
23 august 2023, 06:49

Nu a existat nicio confirmare oficială a informaţiei difuzate de Aleksei Venediktov, fostul şef al postului de radio independent şi critic faţă de Kremlin, Ekho Moskvî, acum închis de teama intenţiei guvernului rus de a-i restricţiona misiunea. Pe canalul său Telegram, Venediktov a spus că Surovikin a fost înlăturat printr-un decret oficial, fără a furniza alte detalii.

Mai târziu în cursul zilei de marţi, grupul de presă RBC a informat despre demisia lui Surovikin citând surse proprii.”Generalul de armată Serghei Surovikin a fost eliberat din funcţie în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă şi este la dispoziţia (Ministerul Apărării)”, a spus RBC.

Una din sursele ziarului a spus că Surovikin „este în concediu pe termen scurt”.

Generalul nu a mai fost văzut în public de la scurta revoltă din iunie a grupului de mercenari Wagner şi a liderului său, Evgheni Prigojin, împotriva conducerii militare de la Moscova. În timpul revoltei, Surovikin a apărut într-o înregistrare video în care îl îndemna pe Prigojin să se retragă. După revoltă, ştiri din Rusia şi străinătate au spus că Surovikin a fost investigat pentru o posibilă complicitate la această revoltă.

Serghei Surovikin şi-a câştigat porecla de „generalul Armaghedon” în timpul intervenţiei militare a Rusiei în războiul civil din Siria.

În octombrie, generalul a fost numit la conducerea operaţiunilor militare din Ucraina, dar în ianuarie acest rol a fost transmis generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, iar Surovikin a fost numit adjunct al acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite