Generalul SRI (r) Gabriel Stătescu, numit consilier de stat pe probleme de IT la Guvern. Premierul: L-am ales pe criterii de competență

15 martie 2017, 11:25

„Nu este consilierul de stat pe siguranță națională, apărare sau securitate națională. Eu cred că în perioada imediat următoare una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT și arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut. De prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituție în parte și-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu astfel încât interoperabilitatea dintre instituții să nu fie cea dorită”, a spus Grindeanu, la Academia de Studii Economice.

Prim-ministrul a punctat că este nevoie de un om care să aibă o astfel de viziune pe domeniul IT.

„Este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentru noi și, de aceea, am ales un specialist care are viziune în acest domeniu — consilier de stat pe IT, cybersecurity”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, în funcţia de consilier de stat pe generalul cu o stea SRI Gabriel Stătescu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 martie, decretul de trecere în rezervă a acestuia.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gabriel Stătescu se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în decizia publicată în luni seara în Monitorul Oficial.

Gabriel Stătescu este general de brigada cu o stea în SRI. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 martie, decretul de trecere în rezervă a generalului Gabriel Stătescu, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. Gabriel Stătescu a fost şeful Directoratului de comunicaţii şi tehnologia informaţiilor din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă