Generalul iranian sancţionat de UE recomandă, ironic, ca activele sale îngheţate să fie folosite la cumpărarea de cărbune

FOTO: iranwire.com
FOTO: iranwire.com
24 octombrie 2022, 12:54

Şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, generalul de divizie Mohammad Bagheri, se numără printre cei trei responsabili militari iranieni care au fost incluşi joia trecută pe lista persoanelor sancţionate de UE şi Regatul Unit.

Kievul şi aliaţii săi occidentali acuză Moscova că utilizează drone de fabricaţie iraniană în atacurile sale din ultimele săptămâni împotriva Ucrainei. Teheranul dezminte că a furnizat Moscovei arme care să fie utilizate în războiul ei cu Kievul.

„Ei sunt autorizaţi să identifice şi să confişte toate proprietăţile şi activele generalului de divizie Mohammad Hossein Bagheri în băncile din lumea întreagă şi să le utilizeze pentru a cumpăra cărbune pentru cetăţenii europeni, înainte de iarna grea ce va urma”, a declarat Bagheri într-un mesaj publicat de media locale, printre care agenţiile de presă Tasnim şi Fars.

Războiul din Ucraina a dus la o creştere puternică a preţurilor la energie, Rusia suspendându-şi livrările de gaz către cea mai mare parte a Europei, ca reacţie la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei.

În opinia lui Bagheri, sancţiunile UE sunt „o eroare” asemenea celor ale SUA, care l-au sancţionat de asemenea în 2019.

În septembrie, Kievul a decis să restrângă în mod considerabil relaţiile diplomatice cu Teheranul din cauza presupuselor livrări de arme iraniene către Moscova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite