Generația "milenarilor", mai preocupată de schimbările climatice decât de războaie

Generația milenară, tinerii care au în prezent vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, este preocupată în primul rând de schimbările climatice și de distrugerea naturii și apoi de marile războaie, conflicte sau inegalități, potrivit sondajului anual realizat de Global Shapers, relatează EFE.

30 August 2017, 08:36 (actualizat 30 August 2017, 08:43) Știrile TVR |
Generația

Sondajul, difuzat de Forumul Economic Mondial, a fost realizat anul acesta în perioada 31 martie — 30 iunie, în 180 de țări cu participarea a 31.000 de tineri milenari. Pentru al treilea an consecutiv, schimbarea climatică și distrugerea naturii figurează pe primul loc al preocupărilor la nivel global, cu 48,8 % din voturi.

Marile conflicte sau războaie și inegalitățile (venituri și discriminare) se clasează pe locul doi și trei cu 38,9 % și 30,8 % din voturi respectiv. Fiind încălzirea globală cea mai mare provocare globală, peste 91 % dintre tineri "coincid" că știința a dovedit că oamenii sunt responsabili ai acestei probleme.

În acest sens, 78,1 % dintre ei au răspuns că sunt dispuși să-și schimbe stilul de viață pentru a proteja natura și mediul, cei mai angajați fiind cei din America Latină și Asia de Sud-Est, cu 82, 5 % și respectiv 86,7 % din voturi.

Întrebați care sunt primele trei preocupări din țările lor, așa numita "Generație Y" a menționat pentru al doilea an consecutiv lipsa de informare din partea guvernanților, transparența și corupția cu 46,9 % din voturi. Urmează inegalitățile (38,1 %) și lipsa de oportunități economice și de locuri de muncă (30,5 %).

În acest sens, 81 % dintre tineri sunt dispuși să plece și să trăiască în altă țară pentru a găsi un loc de muncă sau pentru a avansa în carieră, în principal în SUA, Canada, Marea Britanie și Germania.

Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre ei (55,4 %) sunt de părere că guvernele ar trebui să încerce să integreze refugiații pe piața muncii.

Cine sunt milenarii?

Generația, născută între începutul anilor 1980 și începutul anilor 2000, este considerată a fi generația “milenarilor”. Din punct de vedere sociologic, milenarii, la fel ca fiecare generație anterioară (X, spre exemplu) vine cu trăsături proprii și cu un mod specific de a privi viața ori normele sociale. Cu toate acestea, existe multe concepții greșite despre milenari, care mai sunt numiți generația Y, adică predecesorii generației X. În realitate, milenarii nu sunt doar extensia generației anterioare, iar toată tehnologia și efectele ei asupra noastră sunt dovada clară a acestui fapt. Nu-i așa că, dacă voi sunteți născuți prin anii ’90, nu prea vorbiți aceeași limbă cu părinții voștri născuți prin ’60-’70?

Opinia generală este că milenarii se poziționează cumva împotriva regulilor, mai libertini și gata să își asume riscuri. Pe de altă parte, un studiu din anul 2010 al Pew Research Center arată faptul că pentru majoritatea milenarilor, obiectivul principal este să fie buni părinți pe viitor, dar există și alte studii care relevă calitățile și opțiunile cheie ale unul milenar.

 

 

sursa

agerpres.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 32°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 25°C 27°C
CONSTANTA 24°C 27°C
CRAIOVA 28°C 33°C
BRASOV 24°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI