Gelu Colceag: Primul spectacol în interior la Teatrul Mic va fi ”Romeo şi Julieta”, pe 13 septembrie, la sala Constantin Mille

Romeo și Julieta la Teatrul Mic
Romeo și Julieta la Teatrul Mic
8 septembrie 2020, 16:51

Spectacolul va fi prezentat pe 13 septembrie, la sala Constantin Mille, urmat pe 18 şi 19 septembrie de premiera spectacolului „Cântăreaţa cheală”, la sala din Gabroveni, a anunțat regizorul Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic.

„Noi am programat primul spectacol la interior duminică, pe 13 septembrie, „Romeo şi Julieta”, la sala Constantin Mille şi la sala din Gabroveni o premieră, pe 18 şi 19 septembrie, „Cântăreaţa cheală”. Acesta este un spectacol pe care noi îl aveam gata, dar a venit pandemia şi nu am mai putut să scoatem premiera, deci o s-o scoatem acum”, a declarat Gelu Colceag, citat de Agerpres.

El a precizat că pentru reprezentaţiile de la interior vor fi respectate măsurile de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, deşi ordinul de ministru „este destul de ambiguu, are tot felul de neclarităţi”: „Ordinul ministrului este destul de ambiguu, are tot felul de neclarităţi, a fost şi o eroare pe care am îndreptat-o. A mai dat încă un ordin vineri în care nu ne mai obligă să respectăm acea distanţă de un metru şi jumătate, pentru că era absurdă. Într-un loc spunea un loc da şi unul nu, iar într-un alt loc spunea să fie un metru şi jumătate între spectatori, ori un scaun lat de un metru şi jumătate nu am mai pomenit, asta este o banchetă sau o canapea şi am atras atenţia, UNITER a făcut o scrisoare, am făcut o scrisoare toţi directorii de teatre din ţară şi vineri s-a schimbat ordinul. Era o greşeală clară din partea lor, cum se fac lucrurile în România, şi acum noi respectăm ce scrie acolo, avem 50% din capacitatea sălilor.”

Managerul Teatrului Mic a spus că „în timpul spectacolelor actorii vor putea să nu poarte mască”, deoarece aceştia „nici nu ar fi putut să joace cu mască”.

„Medicina muncii a analizat ce trebuia şi a spus că actorii pot juca fără mască. Spre exemplu, la ‘Romeo şi Julieta’ e foarte complicat să nu-i laşi pe oamenii ăia măcar să se îmbrăţişeze. Nu putem pune un panou de plexiglas între ei când se pupă. Recomandările sunt să nu facem pauze la spectacole, deci am redus şi reducem în perioada asta din timpul spectacolelor, să fie sub două ore”, a mai spus Coceag.

Gelu Colceag a amintit că Teatrul Mic este într-o situaţie foarte dificilă în privinţa sălilor în care îşi va putea desfăşura activitatea, deoarece ambele spaţii al teatrului se află în clădiri cu bulină roşie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite