Gaz pe foc în coaliția PSD-ALDE. Un avertisment al lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la președinția Consiliului Uniunii Europene provoacă tensiuni

25 octombrie 2018, 19:37

„România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Președintelui României și liderilor partidelor parlamentare din opoziție”.

În declarația postată pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu mai spune că este nevoie de un consens politic privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Liderul ALDE vrea și denunțarea protocoalelor secrete, dar și un ministru de Justiție expert, fără carnet de partid.

Această afirmație pare că l-a supărat pe liderul PSD. El susține că nu înțelege ce a vrut să spună colegul său de guvernare.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „Se tot insistă ca domnul Tudorel Toader să devină o problemă. Noi nediscutând acest subiect în partid. (…) Chiar mi-aduc aminte că am avut un ministru fără carnet de partid la justiție, doamna Raluca Prună, și s-a dovedit că a fost un ministru probabil bun, din moment ce este o idee care este susținută„.

O reacție a venit și de la premierul Viorica Dăncilă.

Problema care este ridicată de domnul Tăriceanu se referă la această dezbinare și la această lipsă de consens în cadrul partidelor politice. Pentru a avea o președinție de succes, așa cum ne dorim toți, cred că trebuie să existe un consens și între partidele politice și între instituții„, a declarat premierul.

România e în urmă la toate capitolele, a comentat și liderul USR, Dan Barna.

România va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite