Gări şi şosele pline, în Vinerea Mare. Trenurile au zeci de minute întârzieri. Trafic aglomerat spre Valea Prahovei şi spre Litoral

22 aprilie 2022, 18:35

Gara de Nord din București a fost aglomerată încă de dimineață. Și, din păcate, nu toți călătorii au ajuns la destinație așa cum își doreau. Trenul București-Suceava, de exemplu, a plecat cu aproape 100 de minute întârziere. Și trenul București – Iași a pornit la 40 de minute după ora programată. Au fost întârzieri și la sosiri. Ceva mai mici.

Reprezentații CFR Călători explică întârzierea trenului, București-Suceava, cu peste o ora și jumătate, prin defectarea unui compresor și a fost nevoie de schimbarea locomotivei. Sindicaliștii avertizează că problema se poate repeta oricând, fiind o consecință a subfinanțării.

„Locomotivele fiind insuficiente, ele sunt utilizate la capacitate maximă.Sunt şi foarte vechi. Nu se dau bani suficienţi pentru a schimbă piesele vechi cu piese noi”, a spus Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

Trafic aglomerat a fost și pe DN 1, în special în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei dar și pe autostrada Soarelui, spre mare. Nu au lipsit nici amenzile.

La ieșirea din București, pe autostrada soarelui, în sensul de mers spre Constanța au fost cozi încă de dimineață. Polițiștii au organizat filtre și i-au oprit pe șoferi pentru diverse abateri. Unii dintre ei circulau cu viteză prea mare. Alții nu purtau centura de siguranță. Sau vorbeau la telefon.

Poliția Rutieră organizează în aceste zile filtre în toată țara. Au fost mobilizați peste 1.500 de polițiști.

S-au format cozi și în unele puncte de ieșire din țară precum cel din Vama Veche. Mulți români au ales să sarbatoaresca Paștele în Bulgaria. Oamenii care şi-au făcut rezervări în ţara vecină spun că nu-şi permit să facă Paştele în România că turişti, din cauza preţurile mult prea mari.

Autoritățile se așteaptă ca gările și principalele șosele să se aglomereze din nou, luni, ultima zi a minivacanței de Paști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă