Garda de Mediu a dat amenzi de aproape două milioane de lei administrațiilor locale din București. Primăria Sectorului 1, sancționată pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare

Gunoi neridicat în sectorul 1 al Capitalei
Gunoi neridicat în sectorul 1 al Capitalei
7 aprilie 2021, 10:09

Comisarii Gărzii au aplicat Primăriei Generale a Capitalei trei amenzi, însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA) şi pentru lipsa Registrului spaţiilor verzi.

În acelaşi timp, Primăria Sectorului 1 a primit patru amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA, precum şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Garda Națională de Mediu. Operatorul de salubritate care are contract de prestări servicii cu această primărie a fost amendat cu 100.000 lei.

Totodată, Primăria Sectorului 2 a fost amendată cu 65.000 lei, iar operatorul de salubritate cu care administraţia locală a încheiat contract de prestări servicii a primit trei amenzi, în cuantum total de 115.000 lei, pentru depozitarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate şi pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu.

Primăria Sectorului 3 a fost sancţionată cu şase amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, realizarea de construcţii fără autorizaţie de mediu, tăieri neautorizate de arbori şi nerealizarea măsurilor impuse de Garda Națională. De asemenea, operatorul de salubritate care deserveşte Sectorul 3 a primit 9 amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru funcţionarea fără autorizaţie de mediu, predarea deşeurilor la operatori economici neautorizaţi, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizaţia de mediu şi nerealizarea măsurilor impuse de Garda de Mediu.

În intervalul analizat, Primăria Sectorului 4 a primit trei amenzi în cuantum de 65.000 lei atât pentru nerealizarea măsurilor PICA, cât şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. În plus, operatorul de salubritate care are contract încheiat cu primăria de sector a fost amendat cu 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare.

Primăria Sectorului 5 a fost amendată cu 65.000 lei, în timp ce Primăria Sectorului 6 a primit o sancţiune similară pentru faptul că nu aveau întocmit PICA, dar şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Gardă.

La nivelul Primăriei Sectorului 5, operatorul de salubritate care operează în acea zonă a primit trei amenzi în valoare totală de 210.000 lei pentru nerealizarea măsurilor specifice de curăţenie şi funcţionarea fără autorizaţie, pentru care a primit şi o sancţiune complementară de sistare a activităţii.

Garda Națională de Mediu precizează că, în perioada următoare, va continua acţiunile de control privind verificarea modului de realizare a măsurilor impuse administraţiilor publice locale şi operatorilor de salubritate.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite