Gara din Râmnicu Vâlcea, modernizată cu zeci de milioane de lei din fonduri europene, nu poate fi folosită

Gara din Râmnicu Vâlcea a fost reinaugurată acum aproape un an, dar constructorul nu şi-a închis şantierul. Aşa că angajaţii gării şi călătorii stau în condiţii mizere.

28 Februarie 2017, 23:00 (actualizat 28 Februarie 2017, 23:09) |
Gară modernizată cu ghinion
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acum mai bine de un an, Râmnicu Vâlcea anunţa cu tam-tam că are o gară nouă. La tăierea de panglică era prezent şi ministrul Transporturilor de atunci, Dan Costescu. 

Din vechea gara demolată din temelie în urmă cu 4 ani a rămas doar un depozit vechi, în care au fost amenajate casa de bilete şi toaleta publică, de care cu greu se poate apropia cineva. Călătorii şi angajaţii CFR sunt nevoiţi totuşi să le folosească, pentru că în noua clădire nu se poate intra. 

Călătorii se vor putea bucura de noua gară cel mai de vreme peste două luni.

La solicitarea TVR, Căile Ferate Române au comunicat că lucrările sunt finalizate în proporţie de 99,3%. Până la finalul lunii aprilie ar trebui să fie gata şi lucrările restante. 

"Obiectivul va fi dat în exploatare după finalizarea racordului de canalizare la reţeaua oraşului (...). Soluţia agreată de proiectant pentru execuţia racordului de canalizare a fost aceea de preluare a apelor uzate în canalizare printr-o staţie de pompare (...) Lucrările de racordare vor demara în perioada următoare, dacă vremea va fi favorabilă execuţiei, termenul estimat de finalizare fiind luna aprilie 2017". (Sursă: Comunicat pentru Ştirile TVR)

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI